Hiustensiirto Meduusojen Bongailun Lomassa

post thumb
Inspiraatiota
by Anna/ on 31 Jan 2021

Hiustensiirto Meduusojen Bongailun Lomassa

Maapallo on tänä päivänä kuvainnollisesti pienentynyt, kun ihmiset matkustavat enemmän oman kotimaansa rajojen ulkopuolelle. Matkustaminen ulkomaille saattaa liittyä työtehtäviin, harrastuksiin, terveyteen tai ihan vain haluun lähteä matkalle ja kokea uusia seikkailuja.

Osa saattaa matkaa suunnitellessaan harkita työ- ja henkilökohtaisen matkan yhdistämistä. Yhdistämällä työ ja huvi, on mahdollista säästää rahaa, aikaa sekä tehdä muuten ehkä hieman epämiellyttävästä matkasta odottamisen arvoinen.

Kun kohde tarjoaa jotain sellaista, minkä vuoksi olisi muutenkin valmis matkustamaan, saattaa olla hyvä hetki harkita muutaman päivän ylimääräistä irtiottoa. Tällaisia kimmokkeita voivat esimerkiksi olla ilmasto, vaellus- ja urheilumahdollisuudet, terveyspalvelut, rantaelämä tai herkullinen ruokakulttuuri.

Merestä ja merenalaisesta maailmasta kiinnostuneille, meren rannalla sijaitsevat lomakohteet ovat nappivalinta. Monesti on mahdollista osallistua erilaisille meriretkille, jolloin voi nähdä upeita vedenalaisia eläinlajeja ja jopa snorklata niiden keskuudessa. Meduusoista kiinnostuneille on paljon matkakohteita tarjolla, koska näitä polttiaiseläimiä esiintyy meressä kaikkialla maailmassa. Monesti saattaa riittää ainoastaan se, että suunnistaa läheiselle rannalle, jotta voi nähdä meduusan.

Meduusoja Voi Löytää Myös Turkista

Turkin rannikko on pitkä ja kaunis ja ehkäpä se on yksi syy sille, että siitä on muodostunut suomalaisten suosikkimatkakohde. Meduusoja esiintyy myös Turkin rannikkovesillä ja näin ollen se saattaa olla hyvä määränpää, mikäli haluat bongata meduusoja tai muita merenpinnan alla eläviä olioita.

Turkissa esiintyvät meduusalajit eivät yleisesti ottaen ole hengenvaarallisia, mutta niiden pistos aiheuttaa erittäin kovaa kipua. Tästä syystä näitä polttiaiseläimiä on syytä ihailla etäämmältä.

Terveysmatkailu Turkkiin

Turkissa on tarjolla erilaisia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä palveluja. Näistä ehkä kaikista tunnetuin on perinteinen turkkilainen kylpylä, nimeltään hamam. Hamam alkaa löylyttelyllä, jonka jälkeen koko vartalo pestään. Lopuksi elämyksen kruunaa kokovartalohieronta.

Hamam-kylpylöitä ehkä hieman tuntemattomampi Turkissa tarjottava terveyspalvelu on hiustensiirto-operaatio yksityisklinikalla. Turkissa hiustensiirto on usein edullisempaa kuin Suomessa.

Hiustensiirto Yksityisklinikalla – Miten Se Toteutetaan?

Hiustensiirto-operaatio tarkoittaa hoitoa, jossa hiusimplantti siirretään paljaaseen kohtaan päänahassa. Tällä toimenpiteellä pystytään takaamaan pitkäkestoinen apu kaljuuntumiseen.

Ennen hiussiirteeseen päätymistä, kaljuuntuminen on saattanut häiritä jokapäiväistä elämää jo useiden vuosien ajan. Tänä aikana on mahdollisesti myös jo kulunut sievoinen summa erilaisiin itsehoitomenetelmiin tai lääkehoitoihin.

Lääkärin määräämällä reseptilääkityksellä pyritään esimerkiksi pysäyttämään kaljuuntumisen eteneminen tai kasvattamaan uutta hiusta paljaalle alueelle päänahassa. Lääkehoidon haittapuolena on kuitenkin se, että kun lääkitys lopetetaan, kaljuuntuminen jatkaa etenemistään.

Hiustensiirto voidaan toteuttaa useaa eri menetelmää käyttäen ja niillä voidaan saada aikaan erilaisia tuloksia. Näitä menetelmiä kutsutaan lyhenteillä:

• FUE
• DHI
• FUT

FUE Eli Follicular Unit Extraction

FUE-menetelmä, eli karvatupen siirto, soveltuu etenkin sellaisille henkilöille, jotka suosivat lyhyttä hiusmallia. Menetelmässä päänahkaan aiheutetaan pieniä arpia, jotka kuitenkin ovat huomaamattomia ja häviävät jonkin ajan kuluttua. FUE-tekniikka on saavuttanut suosion hiustensiirto-operaatioon päätyneiden keskuudessa. Menetelmän hintaluokka on keskitasoa.

DHI Eli Direct Hair Implantation

DHI-tekniikka on melko tuore hoito, mutta sen on todettu antavan korkealaatuisia tuloksia. Tässä metodissa hiukset istutetaan suoraan päänahkaan ja tekniikka ei aiheuta lainkaan näkyviä arpia. Implantit voidaan istuttaa ilman olemassa olevien hiusten poisajoa, joten tämä antaa paremman lopputuloksen nopealla aikataululla. DHI-menetelmä on näistä kolmesta tekniikasta hinnaltaan kallein.

FUT Eli Follicular Unit Transplantation

FUT-menetelmä on ollut näistä kolmesta vaihtoehdosta pisimpään käytössä. Menetelmän aikana kudosnauha operoidaan päänahasta kirurgisesti, jonka jälkeen se siirretään paljaalle alueelle. Tämän menetelmän käyttö aiheuttaa kuitenkin näkyvää arpeumaa päänahassa ja tästä syystä se ei hoitona välttämättä houkuttele. FUT-menetelmä on näistä vaihtoehdoista halvin.

Kokemuksia Hiustensiirrosta Suomessa Ja Ulkomailla

Hiustensiirtoon erikoistuneita klinikoita toimii useita niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Siksi hiustensiirto-operaation toteuttamista harkitsevalla voi olla haasteellista ja aikaa vievää valita itselle parhaiten sopiva klinikka.

Tällaisissa tapauksissa saattaa olla avuksi netistä löytyvät erilaiset vertailusivustot, joista voi lukea muiden kanssaihmisten kokemuksia hiustensiirrosta ja saada tarkemman kuvan toimenpiteiden hintaluokasta. Sivuilla on toisinaan myös mahdollisuus tarjouspyynnön lähettämiseen, jonka avulla voi aloittaa keskustelun ammattilaisten kanssa ja hankkia siten hyvän käsityksen siitä, millaisia palvelupaketteja eri klinikoilla on tarjolla.

Miksi Hiustensiirto-Operaatio Turkissa Saattaa Houkutella?

Hiustensiirto Turkissa saattaa osoittautua kiinnostavaksi vaihtoehdoksi, kun vertaillaan eri klinikoita kotimaassa ja ulkomailla. Yksi merkittävä syy voi mahdollisesti olla hiussiirto-operaation edullinen hinta.

Turkki on monelle myös ennalta tuttu maa rantalomailun muodossa ja Turkin rannikko onkin yksi suomalaisten suosikkilomakohteista. Siksi joitakin saattaa houkutella mahdollisuus yhdistää hiustensiirto-operaatio lomaan ja rentoutumiseen meren äärellä. Tällöin kannattaa keskustella jo konsultaation aikana lomasuunnitelmistaan ja harkita ystävän mukaan kutsumista matkaseuraksi.