Medusan Perintö Tarjoaa Tiivistä Jännitystä

post thumb
Inspiraatiota
by Anna/ on 28 May 2021

Medusan Perintö Tarjoaa Tiivistä Jännitystä

Medusan perintö (The Bourne Legacy) on neljäs Robert Ludlumin Bourne -kirjasarjaan perustuva elokuva. Päähenkilö on vaihtunut Jason Bournesta CIA:n agenttiin Aaron Crossiin. Aiemmin ilmestyneissä elokuvissa Medusan verkko, Medusan isku ja Medusan sinetti Bournea esitti näyttelijä Matt Damon, joka ei halunnut enää esiintyä neljännessä Bourne -elokuvassa. Koska elokuvan tuotantoyhtiö kuitenkin halusi tehdä neljännen, menestyvän elokuvan, kehiteltiin elokuvaan uusi päähenkilö.

Medusan Perintö

Tarinaan käänteisiin vaikuttavat edellisten Medusa -elokuvien tapahtumat. Agentti Aaron Cross taistelee elämästä ja kuolemasta, kun Yhdysvaltain puolustusministeriö joutuu eliminoimaan yhteytensä projekteihin, jotka eivät kestä päivänvaloa. Tämän vuoksi suljetaan myös huippusalainen sotilasoperaatio, jonka yksi geenimanipuloiduista agenteista Aaron Cross on. Cross haluaa elää ja pyrkii pääsemään manipuloivasta lääkityksestä eroon.

Neljännen Medusa -elokuvan päähenkilö on Jason Bournea inhimillisempi, sillä hahmossa on paljon surumielisyyttä. Myös suhde toisen päähenkilön, Marta Shearingin, kanssa tuo hahmoon tunteellisuutta. Aaron Cross on fyysisempi hahmo kuin edeltäjänsä, sillä elokuvassa on monta fyysisesti vaativaa stuntti -kohtausta ja -koreografiaa. Toimintakohtaukset ovatkin intensiivistä ja mukaansa tempaavaa katsottavaa.

Medusan Perintö Vie Sarjan Uusille Urille

Aaron Crossia esittävä näyttelijä Jeremy Renner tulkitsee roolin varmoin ottein. Elokuvan juonessa on liioittelua, mutta tarinan muuttuneet kuviot on saatu onnistuneesti yhdistettyä osaksi suurempaa kokonaisuutta. Elokuvan ympäristö tarjoaa upeita maisemakuvia, sillä sitä on kuvattu muun muassa Filippiineillä useissa paikoissa sekä Etelä-Koreassa Soulissa.